Mindenhol fel kell tüntetnünk az akciós árat?

Szakmai napunk egyik résztvevője arra volt kíváncsi, hogy akciós ár alkalmazása esetén elegendő-e, ha a forgalmazó csak a kiállítótérben illetve az akciós pulton tünteti fel a kedvezményes árat és csak százalékos mértékben? Fel kell-e vezetni az ilyen jellegű árfeltüntetést az árjegyzékben, árlistában is? Mutatjuk a választ egy percben!

A kérdező által felvetett probléma aktualitása köztudott: jelentősen megváltoztak az árfeltüntetés és árcsökkentés fogyasztóvédelmi szabályai 2022 májusától.

Mi változott az árfeltüntetés szabályaiban?

A 2022. május 28-tól kötelező szabály értelmében számos új információt jelölni kell az árcsökkentés bejelentése esetében. Meg kell jelölni például a korábbi, a vállalkozás által az árcsökkentést megelőzően, meghatározott ideig alkalmazott árat, ahol a „korábbi ár” fogalma is új szabályok szerint értelmezendő.

Milyen témákat érintett szakmai napunk az árfeltüntetéssel kapcsolatban?

Szakmai napunk előadója Dr. Kiss-Benedek Damarisz fogyasztóvédelmi szakjogász is részletesen elemezte az árfeltüntetéshez kapcsolódó további olyan problémaköröket és hibalehetőségeket, mint a kirakati árfeltüntetés, az egységárak feltüntetésének szabályai és az ezekhez kapcsolódó, árfeltüntetéssel kapcsolatos vagy címkézéssel, tájékoztatással kapcsolatos bírságolás lehetőségei.

Fogyasztóvédelmi szakmai napunk további témái

Az árfeltüntetés új szabályai mellett szinte valamennyi, idei évtől aktuális fogyasztóvédemi szabályváltozást érintett Dr. Kiss-Benedek Damarisz előadása, melyet több mint 600 érdeklődő követett. Szakértőnk ismertette azokat a legjellemzőbb hibákat, amelyek fogyasztóvédelmi bírságolásra adhatnak okot. Részletes ismertetést kaptunk arról, hogy az immáron kibővített hatáskörrel rendelkező hatóság mit és hogyan ellenőrizhet, milyen jogokkal rendelkezik, jogszabálysértés megállapítása esetén, milyen döntést hozhat és milyen szankciót alkalmazhat.

Előadónk ezúttal is gyakorlatisa megközelítésben, problémamegoldásra és – leginkább – a bírságok elkerülési lehetőségeire fókuszálva mutatta be az új kihívásokkal összefüggő legjobb megoldásokat csaknem két órában, az árfeltüntetés mellett, többek között a

  • vásárlók könyve és minőségi kifogás jegyzőkönyv
  • békéltető testülettel történő együttműködéssel kapcsolatos bírság
  • kellékszavatossági igények témaköreiben is.

Nézze meg a teljes előadást díjmentesen. Előadónk még számos egyéb kérdésre is választ ad a témában!


Szeretnénk, ha levelünk mindenképp eljutna Önhöz, így javasoljuk, ellenőrizze megadott e-mail fiókjának spam mappáját is, és adja hozzá a küldő e-mail címet címjegyzékéhez.

AJÁNLJA TOVÁBB!

Érdekes lehet másnak is a felvétel? Ossza meg ismerősével, kollégáival!